Produkter

Två tekniker

Det finns två tekniker för att laminera pvb-folie mellan glas. Den ena är digitalt tryck på pvb-folie, den andra är screentryck på pvb-folie.

Digitalt tryck på folie

Screen Service (part of Forserum Safety Glass) är en av få i hela världen som behärskar tekniken att trycka på pvb-folie. Tekniken med digitalt tryck ger helt unika möjligheter att placera illustrationer, fotografier som tryckts på en pvb-folie mellan två glas. Glaset täcker då båda sidor av motivet och ger det ett attraktivt yttre. Motivet är också skyddat mot repor, klotter och annan yttre påverkan.  När man använder pvb-folie, blir också UV-strålningen reducerad. Det ger en unik färgstabilitet och reducerar risken för blekning till ett minimum. Det kan också tilläggas att färgen som används är UV-beständig. Digitalt tryck kan användas överallt där man kan använda glas. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Screentryck på folie

Tekniken screentryck på pvb-folie istället för att trycka direkt på glas liknar varandra, men den nyare tekniken då folien lamineras in mellan glasen ger en finare glans från bägge sidor. Trycket är även skyddat mot yttre påverkan och färgen är uv-beständig och skyddad mot blekning. Screentryck kan användas överallt där glas används.

Generellt om laminerat glas med tryck på pvb-folie

Laminerat glas består av två eller flera glas som lamineras samman med en pvb-folie. Glaset används över hela världen inom byggbranschen och bilbranschen. Till exempel är framrutan i de flesta bilar laminerat glas. Pvb-folien i glaset hindrar att glaset faller ned i bitar om det skulle krossas och håller glasbitarna samman. Användningsområdena är många och speciellt där det ställs krav på personsäkerhet. Ett laminerat glas har också inbrottssäkra och ljuddämpande egenskaper. Vidare reducerar pvb-folien UV-strålning, vilket reducerar risken för blekning.

Exempel på var laminerat glas används: Entrépartier, invändiga glasskiljeväggar, glastak, utvändiga fasader, trappräcken, hissar, glasdörrar etc.

Betong

Grafisk betongkonst:
Revolutionerande grafisk metod för tillverkning av estetiska betongytor både för offentlig konst och för arkitektoniska projekt. Klicka på bilden för mer information!